Llesques amb Formatge a l'Estil dels Estudiants

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 4 llesques de pa blanc, cadascuna d'uns 2-3 cm de gruix
  • 2 grans d'all
  • 100 g de xampinyons frescos a rodanxes fines
  • 1 manat de julivert, finament picat
  • 400 grams de formatge Gruyère (4 llesques)
  • 3 dl de vi blanc sec
  • 4 ous
  • Sal, pebre, pebre vermell i nou moscada

8 racions

Elaboració

Torra les 4 llesques de pa blanc a la torradora, fins a obtenir un colo marro fosc i cruixent A continuació, frega els grans d'all a les vores del pa i col·loca les llesques en una safata de forn, una al costat de l’altra Cobreixi les llesques de pa amb els bolets laminats fins i el julivert picat fi, i al damunt col·loca una llesca de formatge, cuina amb el forn ara escalfat durant 5 minuts a 200 graus. Passats els 5 minuts, ruixa amb el vi blanc sec i cou 5 minuts més. Ara afegeix els ous, amb cura, sobre la safata i enforna uns dos o tres minuts. Col·loca les llesques preparades en els plats de servir i assaona amb pebre, pebre vermell i nou moscada al gust i al final treu amb una espàtula els ous de la safata i els poses suaument al damunt de cada llesca de formatge, eventualment pots posar una mica de sal a cada ou

Notes

Com menys vi s'aboca sobre les llesques de formatge, quedaran més cruixents.
Per descomptat, els ous ferrats poden ser fregits amb mantega en una paella.
Es pot servir amb una amanida fresca i cruixent.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2032 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Joan Corminas diu:
Benvolgut amic Quim:
Tinc copiats en pdf. Dos llibres antics de cuina, (Cuina Eclèctica 1890 i Art de rebosteria 1791), si t'interessen, te'ls puc enviar en un mail. El dissabte vinent me'n vaig a fer un volt per Barcelona, espero que ens puguem veure, ja t'ho comunicare telefònicament. Rep una forta abraçada.
Joan.c
Quim Lleonart diu:
Amic Joan, si vens per Reus, m'alegraré molt de saludar-te. Rep una abraçada. Quim.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: